Yeni diyabet türü resmi olarak tanındı: Tip 5’in sebebi yetersiz beslenme olarak belirlendi

Çocukluk Döneminde Beslenme Bozuklukları Tip 5 Diyabetin Nedeni Olabilir

Uzmanlara göre, tip 5 diyabet genellikle çocukluk döneminde yaşanan beslenme bozuklukları sebebiyle pankreasın yeterince gelişememesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu durum, vücudun yeterli miktarda insülin üretememesine yol açmaktadır. Tip 5 diyabet genellikle tip 1 ya da tip 2 diyabet olarak yanlış teşhis edilmiştir, fakat bu diyabet türü klasik diyabetlerden farklıdır ve düşük doz insülin ya da ağızdan alınan ilaçlarla tedavi edilebilir. Yüksek doz insülin uygulamaları ise ciddi kan şekeri düşüklüğüne neden olabilir.

1955 yılında tanımlanan ve geçici olarak kabul edilen tip 5 diyabet, 1999 yılında sınıflandırmadan çıkarılmıştı. Ancak son araştırmalar, bu hastalığın farklı bir diyabet türü olduğunu ortaya koymuştur. Yapılan yeni tanımlamanın, dünya genelinde 20 ila 25 milyon insanı etkileyen tip 5 diyabetin daha doğru teşhis edilmesine ve uygun tedavi yöntemlerinin uygulanmasına katkı sağlaması beklenmektedir.

Related Posts

Et kadar besleyici ama daha az tüketiliyor, faydaları saymakla bitmiyor!

Düşük tüketim oranına rağmen yüksek besin değerine sahip olan mantar, B grubu vitaminler, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlar özellikle çocuklar ve gençler için mantar tüketimini öneriyor.

Merdiven çıkmak bedeni ve zihni nasıl güçlendirir?

Günlük birkaç kat çıkmak, zihinsel becerileri artırabilir

Eczacılar 14 Mayıs’ı sorunlarla karşılıyor; ilaç yok, mezun çok

Eczacılar 14 Mayıs’ı sorunlarla karşılıyor; ilaç yok, mezun çok

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.