Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Chia Tohumunun Sağlığınıza Faydaları

Chia tohumu, son dönemin sağlıklı yaşam trendleri arasında öne çıkıyor. Güney Amerika kökenli bu süper besin, uzun süre tokluk hissi sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Aynı zamanda magnezyum depolarına da faydalarıyla biliniyor.

Chia Tohumunun Besleyici Özellikleri

28 gram chia tohumu, günlük magnezyum ihtiyacının yaklaşık %15’ini, kalsiyum ihtiyacının %18’ini ve lif ihtiyacının %25’ini karşılıyor. Aynı zamanda omega-3 yağ asitleri açısından balıktan bile daha zengin bir kaynak olabilir. Bu özellikleri sayesinde chia tohumu, sağlıklı beslenme düzenine kolayca entegre edilebiliyor.

Chia Tohumunun Yararları

Chia tohumunun en dikkat çekici özelliği, suyla temas ettiğinde jel kıvamına gelmesidir. Bu jel kıvamı sayesinde sindirim sisteminde yavaşça hareket ederek kan şekeri dengesini sağlar ve bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sorunlarını hafifletir. Aynı zamanda magnezyum eksikliğini doğal yoldan gidererek enerji üretiminden kas ve sinir fonksiyonlarına kadar birçok süreçte rol oynar.

Chia Tohumu Nasıl Tüketilmeli?

Chia tohumunu tüketmenin en etkili yolu, suda bekletilerek içmektir. 1 bardak içme suyuna 1 yemek kaşığı chia tohumu ekledikten sonra en az 15-20 dakika bekletmek gerekmektedir. Daha yoğun bir jel kıvamı için, tohumları gece boyunca buzdolabında bekletebilir ve sabah aç karnına tüketebilirsiniz. Bu yöntem, tohumların besin değerini maksimum düzeyde kullanmanızı sağlar.

Related Posts

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Yerli KAM 2026’da ameliyatta

ASELSAN ile TÜSEB iş birliğiyle geliştirilen yerli kalp-akciğer makinesi (KAM) ilk testlerini geçti. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, makinenin gelecek yıldan itibaren hastanelerde kullanılacağını bildirdi. Açık kalp cerrahilerinde hayati öneme sahip bu cihaz, Türkiye’nin sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltma hedefinin somut bir adımı olarak öne çıkıyor.

Mevsimsel alerji mi, sinüzit mi? Farkı göz ardı etmeyin

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarında sık görülen burun tıkanıklığının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Alerjik rinit uzun sürdüğünde sinüzit gibi ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir