Kanser tedavisinde çığır açan hücreler Türkiye’de üretilecek

Kök Hücre Laboratuvarı, Türkiye’de Kanser Tedavisine Yeni Bir Soluk Getiriyor

SAMSUN – Kök Hücre Uzmanı Prof. Dr. Erdal Karaöz, Türkiye’de kanser tedavisinde çığır açacak özel hücrelerin üretildiği laboratuvarın kurulma aşamasında olduğunu duyurdu.

Prof. Dr. Erdal Karaöz, Orta Karadeniz bölgesindeki hekimlere kök hücre tabanlı tedaviler ve gen tedavileri konusundaki güncel gelişmeleri paylaşmak üzere Samsun’da düzenlenen bir toplantıda konuştu.

Karaöz, kök hücrelerin tıpta giderek daha fazla önem kazandığını belirterek, mevcut şartlarda bazı hastalıkların tam olarak tedavi edilemediğini vurguladı. Özellikle nörodejeneratif hastalıkların, ilgili organlardaki hücrelerin ölümü ve işlev kaybıyla ilişkili olduğunu belirterek, mevcut tedavi yöntemlerinin bu hücreleri geri getiremediğini ifade etti.

Prof. Dr. Karaöz, Türkiye’deki Sağlık Bakanlığı denetiminde onaylanmış hücresel tedavilerin hastalara yardımcı olduğunu ve ülke genelinde bu alanda önemli ilerlemeler kaydedildiğini de sözlerine ekledi.

Hastalara uygulanan tedavilerin uluslararası standartlara uygun bir şekilde laboratuvar ortamında üretilmesi gerektiğini vurgulayan Karaöz, hastalara yanıltıcı vaatlerin verilmemesi gerektiğini ve tedavinin gerçekten fayda sağlayacak hastalara uygulanması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Karaöz, kök hücrelerin kansere sebep olmadığını vurgulayarak, kullanılan kök hücrelerin herhangi bir ciddi yan etkiye yol açmadığını ve kanser riski taşımadığını ifade etti.

Hematolojik malignanslar için yeni bir teknoloji olan CAR T-cell’in önemine de değinen Karaöz, Türkiye’de de bu güçlü hücrelerin üretileceği bir laboratuvarın kurulma aşamasında olduklarını açıkladı. Bu laboratuvarın kanser hücrelerini hedef alarak tedavi edici hücreler üreteceğini ve gelecekte pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Taşikardi nedir? Taşikardi neden olur?

Taşikardi, sinüs ritminin dinlenme sırasında olabilecek normal oranını aşmasıdır. Genel olarak dinlenme sırasında nabzın dakikada 100’ü aşması yetişkinlerde taşikardi olarak kabul edilmektedir. Dinlenme hızının üzerindeki kalp atış hızları normal …

Bolu’da Uyuşturucu ile Mücadelede ‘Narko Tır’ Farkındalığı

Bolu’da uyuşturucuyla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla ziyarete açılan “Narko Tır”da vatandaşlar bilgilendiriliyor. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, halkın uyuşturucu madde konusunda bilinçlendirilmesi için Konya Emniyet Müdürlüğü’nden …

7 yaşına kadar tek başına diş fırçalamak riskli olabilir!

Diş fırçalama sadece bir temizlik alışkanlığı değil, bir gelişim sürecidir. Çocuk Diş Hekimi Uzmanı Dr. Sabiha Ceren İlisulu, 7 yaşına kadar çocukların dişlerini ebeveyn kontrolünde fırçalaması gerektiğini vurguladı.

30 saniyede erken ölüm riskini tespit etmenin basit yolu!

Uzun yaşam üzerine çalışmalarıyla tanınan terapist ve yazar Dawn Harper, sağlığınızı değerlendirmenin basit ama etkili bir yolunu öneriyor. Harper’a göre, yalnızca 30 saniyede vücudun dayanıklılığını ve yaşlanma sürecini test etmek mümkün.

Engin Sevindik: Engelli Bireylerin Azmi ve Mücadelesi

IĞDIR’da 2 yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle bedensel engelli olan Engin Sevindik (48), 15 yıldır demircilik ve kaynakçılık yaparak yaşamını sürdürüyor. Sevindik, azmi ve çalışkanlığıyla çevresine ilham kaynağı oluyor. Yalnız yaşayan …

Sırrı Süreyya Önder’e Ziyaretler Devam Ediyor

KALP rahatsızlığı sonrası yoğun bakımda tedavisi süren Sırrı Süreyya Önder’e ziyaretler devam ediyor. Tedavinin beşinci gününde, Önder’i ziyaret etmek üzere TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ hastaneye geldi. Ziyaretinin ardından açıklama yapan Bozdağ …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir