Uzmanı “yapay zekâ” kullanıcılarını uyardı: Gereksiz sorgulardan kaçının!

Yapay Zeka Kullanırken Gereksiz Sorgulardan Kaçınmak Önemli

Hayatın her alanında etkinliği giderek artan yapay zekayı kullanırken gereksiz ve çok uzun sorgulardan kaçınılması, bu teknolojideki maliyetleri düşürme açısından önem taşıyor. Veri merkezlerinin ve yapay zeka modellerini çalıştıran sistemlerin enerji tüketimi, hem çevresel hem de ekonomik açıdan önemli bir konu olarak öne çıkıyor. Bu noktada yapay zeka modellerinin gereksiz ve çok uzun sorgulardan kaçınarak maliyetleri düşürmeye katkı sağlayacağı belirtiliyor. Her sorgunun sistemler üzerinde yük oluşturduğu ve bu durumun maliyetlere yol açtığı vurgulanıyor.

“Yapay Zeka, İş Dünyasında Köklü Değişimlere Neden Oluyor”

Türkiye Yazılımcılar Federasyonu (TÜYAFED) Genel Başkanı Mustafa Çalış, yapay zekaya yatırım yapan ülkelerin gelecekte söz sahibi olabileceğini vurgulayarak Türkiye’nin yapay zeka alanında önemli bir konum elde edebileceğini ifade etti. Yapay zekanın otomasyon yeteneklerinin iş dünyasında köklü değişimlere neden olduğunu belirten Çalış, bu durumun yeni iş alanları yaratmasının yanı sıra bazı endişeleri de beraberinde getirdiğini aktardı.

“Gereksiz veya Uzun Sorgular Maliyetleri Artırabilir”

OpenAI Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman‘ın dikkat çektiği gibi yapay zeka modellerinin işletilmesi her sorgunun enerji maliyetlerine neden olabilir. Bu maliyetler, modelin karmaşıklığına ve kullanım sıklığına bağlı olarak artabilir. Dolayısıyla, yapay zeka modellerini kullanırken gereksiz veya uzun sorgulardan kaçınmanın maliyetleri düşürebileceği önemle vurgulanıyor. Aşırı nazik veya gereksiz ifadelerin kullanılması da sistem kaynaklarının tüketimine ve dolayısıyla maliyet artışına sebep olabilir. Ancak bu durum kaba iletişim anlamına gelmez, sadece maliyetler üzerinde etkilidir.

Related Posts

Sonunda altın üretildi: Bir maddeyi çarpıştırıp tarihi değiştirdiler

Bilim dünyası, tarih boyunca simyacıların hayalini kurduğu bir dönüşüme tanıklık etti. Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) bünyesindeki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda (LHC) gerçekleştirilen deneyde altın oluşumu resmen doğrulandı.

Japon devi zorda kaldı: Dev proje artık konuşulmayacak

Elektrikli araçlara geçişte önemli bir hamle olarak görülen dev batarya yatırımı, Japon otomotiv devi Nissan tarafından rafa kaldırıldı. Şirket, Japonya’da inşa etmeyi planladığı ve 1 milyar dolarlık bütçeye sahip olan lityum demir fosfat (LFP) batarya fabrikası projesini iptal ettiğini duyurdu.

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Epic Games’in 15 Mayıs’a kadar ücretsiz verdiği oyunlar

Epic Games, bu hafta iki ücretsiz oyun veriyor. Deadtime Defenders ve Touch Type Tale 1 Mayıs’tan 8 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak alınabilecek.

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme